Licitaţia pentru regularizarea Bahluiului a intrat în prelungiri

Licitatia pentru regularizarea riului Bahlui, organizata de Administratia Bazinala de ApaPrut – Birlad (ABAPB) Iasi, va fi reluata. Decizia apartine Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) ca raspuns la una din contestatiile formulate de trei firme, care au participat la licitatia de oferte, si anume Ecprod SA Tirgoviste, informeaza Ziarul de Iasi.

ABAPB Iasi a realizat licitatia la sfirsitul lunii mai, iar comisia a declarat cistigatoare firma Dimar SRL, care a venit cu o oferta de 6,43 milioane de euro. Dintre cele sase asociatii de firme si patru societati prezente la licitatie, patru au fost descalificate deoarece nu indeplineau criteriile din caietul de sarcini, iar trei dintre acestea au facut contestatii la CNSC.

Potrivit hotaririi CNSC, Ecprod SA a solicitat anularea deciziei prin care a fost declarata necistigatoare si anularea deciziei prin care a fost data drept cistigatoare firma Dimar SRL.

„Se admite contestatia formulata de SC Ecprod SA si anuleaza raportul procedurii de atribuire si comunicarile privind rezultatul procedurii. Obliga autoritatea contractanta ca, in termen de 20 de zile de la primirea deciziei CNSC, sa reevalueze ofertele depuse in cadrul procedurii de atribuire, cu respectarea celor cuprinse in motivare, a documentatiei de atribuire si a dispozitiilor legale”, se arata in decizia CNSC.

Pentru realizarea proiectului de modernizare a albiei riului Bahlui a fost pusa initial la bataie suma de 8,4 milioane de euro, bani cu care se intentioneaza stabilizarea malurilor riului Bahlui in municipiul Iasi dar si realizarea unui dig de aparare pe malul drept in Zona Cicoarei, refacerea parapetilor de aparare si suprainaltarea digului intre Podul Tudor Vladimirescu si Podul Sfintul Ioan. Durata contractului de executie este 30 de luni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata