Liviu Dragnea: Asistăm la o amplă acţiune de crimă organizată împotriva pensionarilor

Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, consideră că românii asistă, în această perioadă, la o ”amplă acţiune de crimă organizare” împotriva pensionarilor, declanşată de ”Guvernul taie tot”.

”Guvernul Boc este Guvernul taie tot? Sperăm să nu taie chiar tot. (…) Domnul Boc (premierul Emil Boc – n.r.) are o problemă că sunt prea mulţi pensionari în România şi trebuie făcut orice pentru a reduce numărul lor. Domnul prim-ministru, nu mai vede viaţa reală din România, ci doar nişte rapoarte scrise de miniştri sau de membrii Cabinetului. Pentru dumnealui, pensionarii reprezintă nişte cifre care au în faţă semnul minus”, a declarat, joi, Dragnea.

Secretarul general al PSD a explicat că ”planul” actualului Guvern cuprinde, ca o primă ”lovitură”, scăderea accentuată a puterii de cumpărarea a pensionarilor, prin eliminarea legăturii dintre valoarea punctului de pensie şi salariul mediu brut pe economie.
”Pensionarii sunt vinovaţii de serviciu… În următorii 30 de ani, punctul de pensie va ajunge la mai puţin de 14%. Dacă acum milioane de pensionari renunţă la medicamente şi, de multe ori, şi la o parte din alimente pentru a-şi plăti facturile la întreţinere, în anii următori la ce să mai renunţe?

La viaţă?”, s-a întrebat retoric Dragnea. El a adăugat că o a doua lovitură pregătită de Executiv o reprezintă mărirea vârstei de pensionare. ”Domnul Boc nu a învăţat la şcoală decât scăderea…
Soluţia nu este să micşorăm pensiile, ci să măreşti PIB-ul, să creăm locuri de muncă, să sprijinim mediul de afaceri din România, orice fel de activităţi care aduc fonduri la buget, care pot aduce beneficii… Măsurile pe care le ia Guvernul sunt nesimţite pentru că nu le simte nimeni”, a spus secretarul general al PSD.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    Domnule Dragnea.Aveti perfecta dreptate eu ca pensionar, unde nu eram cenzurat, ca se practica !!!!!!!!,am scris ca noi suntem condamnati la EUTANASIE, FARA ANESTEZIC.Ce face PSD,??? PNL,??? ca biserica, academia, intelectuali, sindicatele, soc.civila ne-au parasit au fost cumparate cu venituri mari, functii.Daca si dumneavoastra ne parasiti peste 20 ani cand vor fi bani, dupa BOC, va exista in tara BOC, BASESCU, BELA.Noi nu mai putem trai mult in saracie, batjocura, scumpete in fiecare zi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata