Loteria bonurilor fiscale de luni, 13 aprilie, va fi transmisă în direct la TVR

Prima extragere pentru Loteria bonurilor fiscale, organizată de Ministerul Finanțelor Publice și ANAF, va avea loc luni, în a doua zi de Paști, începând cu ora 11,30, la studioul TV al Loteriei Române, și va fi transmisă în direct de Televiziunea Română, potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală /ANAF/.

Potrivit comunicatului, Televiziunea Română va pune la dispoziție, gratuit, tuturor posturilor TV interesate semnalul transmisiei în direct.

La această extragere participă bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie — 28 martie 2015, iar participarea la loterie nu presupune o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nicio bază de date/website și nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituțiilor implicate în organizare.

Bonurile rămân la posesorii acestora care, după extragere, vor verifica dacă sunt câștigătoare. Valoarea totală a premiilor este de un milion de lei.

‘Loteria Româna are exclusiv calitatea de organizator al extragerilor pentru această loterie, iar acestea se vor efectua cu urnele și bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto’, se mai arată în comunicatul transmis AGERPRES.

Extragerea va avea loc în prezența unei comisii de tragere formată din câte un reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice, Agenției Naționale de Administrare Fiscală și C.N. ‘Loteria Româna’ S.A., iar bilele și urnele vor fi verificate în prezența comisiei înainte de extragere.

Conform ANAF, extragerea de luni va avea trei etape: etapa I — se va extrage o bilă reprezentând luna emiterii bonului, etapa II — se va extrage o bilă reprezentând ziua emiterii bonului, etapa III — se vor extrage trei bile reprezentând valoarea bonului.

‘Revendicarea premiilor se face, începând cu prima zi după efectuarea extragerii, până la data de 13 mai a.c. inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător emis în perioada 02 februarie — 28 martie a.c., alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obținut gratuit de la administrația fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul www.mfinante.ro”, se menționează în comunicat.

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii precum și numărul de ordine).

Plata câștigurilor se face de către Ministerul Finanțelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticității și realității bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale ANAF.

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată și ocazional, de Sărbători.

Pentru extragere sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum și cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata