Ludovic Orban: Creşte nemulţumirea românilor faţă de PD-L

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică (24 ianuarie 2010), că susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană, de către formaţiunea sa, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de anul trecut, nu a afectat imaginea liberalilor, lucru dovedit prin faptul că, potrivit unui sondaj, peste 40% dintre români simpatizează PNL.

„PNL a ajuns, azi, la cea mai ridicată cotă în sondajele de opinie, de la Revoluţie încoace, atât în ceea ce priveşte favorabilitatea, cât şi în ceea ceea ce priveşte intenţia de vot.
Ca atare, ne-a afectat – nu neapărat susţinerea lui Mircea Geoană -, cât poziţia clară şi constantă a PNL împotriva oricărui compromis cu autocratismul, cu mitocănia, arbitrariul, cu lipsa de civilizaţie, cu non-valoarea. Această atitudine de promovare constantă a unor idei, principii, valori în viaţa publică românească, a dus PNL într-o poziţie care-i permite să aspire cu legitimitate la câştigarea alegerilor din 2013″, a declarat Ludovic Orban.

În opinia sa, o dovadă clară în acest sens o constituie şi recentul succes categoric obţinut de reprezentantul PNL, Radu Stroe, pentru funcţia de deputat, în faţa reprezentantului PD-L, Honorius Prigoană. Rezultatul alegerilor dovedeşte – potrivit lui Orban – că, în raport cu campania prezidenţială din noiembrie, „oamenii sunt tot mai nemulţumiţi, iar ostilitatea şi adversitatea faţă de PD-L au crescut în mod evident, deoarece a devenit clar, pentru toată lumea, că nu s-a schimbat nimic”.

Ludovic Orban a mai declarat că, deşi mesajul de „revoluţie a bunului simţ”, promovat de candidatul Crin Antonescu la prezidenţiale, nu a fost încununat de succesul scontat, liberalii nu vor abdica de la acest principiu. „Peste 80% din populaţia României este caracterizată de comportament de bun simţ, decent, civilizat, sunt oameni cu frica lui Dumnezeu, care convieţuiesc rezonabil şi raţional în societate.

Mesajul nostru a fost acela de a aduce bunul simţ în viaţa publică, de a înlocui politicienii care fură, mint, ameninţă, care se îmbogăţesc, care îşi bat joc de cetăţeni, care folosesc puterea în mod abuziv , cu oameni care să aibă cei 7 ani de-acasă, să respecte normele morale, fireşti, într-o societate democratică, mai ales creştină, să aibă, cu adevărat, misiunea internă de a servi interesul public şi de a acţiona pentru a rezolva problemele cetăţenilor”, a spus Orban.

În opinia sa, este posibil ca mesajul să nu fi fost tradus în cel mai eficient mod, pentru a penetra în electoratul larg. În plus – crede el – este nevoie de un timp pentru ca mesajul să ajungă la fiecare dintre cetăţeni, dar este convins că mesajul va fi îmbrăţişat de tot mai mulţi români. „Uitaţi-vă la ceea ce a făcut Traian Băsescu după ce s-a văzut cu sacii în căruţă.

Dacă ar fi anunţat public, înainte de alegeri, că îl va pune premier tot pe Emil Boc şi ca miniştri pe Elena Udrea şi Radu Berceanu, nu ar mai fi câştigat Cotrocenii. Dar, după ce s-a văzut ales, a repus în funcţii întreaga lui camarilă, care a făcut un imens rău ţării şi care a demonstrat că nu are capacitatea, competenţa şi bunăvoinţa de a prezenta soluţii de scoatere a României din criză”, a spus Orban. Cu toate acestea, Orban a declarat că nu se aşteaptă la alegeri anticipate, întrucât ”cele şapte procese electorale din ultimii doi ani au epuizat România”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata