MAI: 300 de situaţii privind posibila încălcare a legii, semnalate la alegerile europarlamentare

300 de situații privind posibila încălcare a legii au fost semnalate pe parcursul alegerilor europarlamentare, dintre care 130 (40%) nu s-au confirmat în urma verificărilor desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne.

„Din totalul de semnalări cele mai multe au fost înregistrate în București — 42 și Dâmbovița — 36 de sesizări. În 82 de situații aspectele reclamate au reprezentat fapte cu caracter penal. În toate situațiile se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Ea a precizat că numărul sesizărilor înregistrate duminică reprezintă mai puțin de jumătate față de sesizările primite la ultimul proces electoral, cel din 2013, când au existat 612 de astfel de semnalări.

„Din punctul de vedere al aspectelor sesizate, cele mai frecvente situații le-au reprezentat continuarea propagandei electorale, înregistrându-se astfel 27 de evenimente. MAI a tratat cu fermitate și maximă seriozitate orice încălcare a legii”, a afirmat Monica Dajbog.

Din ordinul ministrului de Interne, Gabriel Oprea, la nivel național, au fost angrenați peste 26.000 de polițiști, 9.000 de jandarmi, 3.500 de polițiști de frontieră, 6.500 pompieri și cadre de la alte structuri, în total peste 50.000 de angajați ai MAI.

Peste 30.000 de angajați ai MAI au avut ca principală misiune paza secțiilor de votare, care a continuat și pe parcursul nopții, până când buletinele de vot, procesele-verbale și celelalte materiale destinate votării au ajuns la birourile electorale județene. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata