MApN pune la dispoziţie terenuri pentru construcţia de locuinţe

7

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat vineri, 23 aprilie, că instituţia va pune la dispoziţia autorităţilor locale terenuri disponibile şi cazărmi dezafectate pentru construcţia de locuinţe ANL cu condiţia ca un procent semnificativ dintre acestea să fie destinate personalului MApN din aceste zone, în special tinerilor aflaţi la început de carieră.
Potrivit acestuia proiectul se va desfăşura în aproape 25 de garnizoane din întreaga ţară.

”Acest proiect este pentru mine o datorie de onoare şi sunt convins că, pas cu pas, vom putea rezolva fiecare problemă. Cunosc problemele oamenilor, sunt la curent cu nevoile lor pe linia asigurării condiţiilor de muncă şi viaţă şi vă asigur că mă preocupă permanent identificarea de soluţii realiste şi viabile (…) Mă preocupă, de asemenea, rezolvarea situaţiilor de dotare şi modernizare a tehnicii de luptă, în special cea care participă în teatrele de operaţii, pentru a spori gradul de protecţie şi siguranţă a luptătorilor noştri”, a subliniat Oprea.

Totodată el a adăugat că o altă prioritate a sa o constituie promovarea actului normativ prin care soldaţii şi gradaţii voluntari primesc drepturi similare cadrelor militare şi pot fi menţinuţi în activitate până la 45 de ani.

”Forţele Terestre se caracterizează printr-o impresionantă desfăşurare de activităţi, exerciţii şi misiuni ale diferitelor mari unităţi, arme şi specialităţi din compunere. Vă înfăţişaţi la ziua dumneavoastră ca o categorie de forţe capabilă să-şi potenţeze eforturile pentru a obţine rezultate foarte bune în întreaga gamă de misiuni NATO sau UE, de la acţiuni de luptă, la misiuni de menţinere a păcii, stabilizare şi reconstrucţie. (…)

În condiţiile actualelor restricţii bugetare, consider că indiferent cât de mari vor fi greutăţile cu care ne confruntăm, suntem datori să acţionăm pentru a respecta angajamentele militare asumate de România pe plan internaţional şi a ne îndeplini misiunea constituţională de apărare a ţării,” a mai spus Oprea.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a participat, vineri, la o ceremonie ocazionată de sărbătorirea Zilei Forţelor Teresre, care a avut loc sediul Statului Major al Forţelor Terestre.

De asemenea, în cursul dimineţii, în Parcul Kiseleff, a avut loc o ceremonie militară la care au participat ministrul Gabriel Oprea şi şeful SMG, amiralul Gheorghe Marin. Cei doi oficiali au depus coroane de flori la Monumentul Infanteriei Române.

La activitate au fost prezenţi, alături de cadre militare active şi în rezervă, veterani de război, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dan Ghica-Radu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, generalul (ret.) Marin Dragnea, precum şi reprezentanţi ai structurilor centrale ale MApN.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata