Maramureş: Drumuri blocate şi inundaţii după furtună

Cantităţi record de precipitaţii au căzut în noaptea de marţi spre miercuri, în mai multe localităţi din judeţul Maramureş, majoritatea fiind inundate.

În numai 20 de minute în comunele Gârdani şi Fărcaşa cantităţile de precipitaţii căzute au însumat între 80 şi 100 de litri pe metru pătrat. Mai multe locuinţe din Gârdani, Fărcaşa şi Ulmeni au fost inundate.

Cele mai mari probleme au fost în comuna Fărcaşa, unde drumul judeţean care trece prin comună a fost acoperit de ape pe o porţiune de o jumătate de kilometru şi 50 de gospodării au fost inundate.

Şi în oraşul Ulmeni apa a intrat in mai multe anexe şi trei gospodării, iar în comuna Gârdani circa 20 de imobile au fost afectate de inundaţii.

Vântul puternic care a însoţit furtuna iscată a rupt mai mulţi copaci în satul Rece, iar drumul european E 58 s-a blocat din cauza crengilor căzute pe carosabil. Circulaţia a revenit la normal încă din timpul nopţii.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Bucă, a declarat, miercuri, că drumul judeţean a fost inundat de râul Bârsău, iar traficul auto decurge greoi din cauza apei de pe carosabil. Aproximativ 50 de curţi au fost inundate în urma revărsării apelor, după o primă estimare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata