Metalurgiştii din Caraş-Severin vor creşterea salariului pe ramură

Sindicatul Vatra din Combinatul Siderurgic TMK Resita, afiliat la Federatia Solidaritatea U-Metal, face in prezent toate demersurile necesare pentru a creste salariul colectiv pe ramura metalurgica.

“În luna decembrie urmeaza sa aiba loc negocieri cu patronatele. Toate federatiile din metalurgie au fost de acord cu inceperea negocierilor, mai putin Federatia Metarom”, a declarat luni (26-X-2009), intr-o conferinta de presa, liderul Sindicatului Vatra din TMK Resita, Iancu Muhu. Acesta sustine ca de 3 ani Federatia Metarom, din care a facut parte si Sindicatul Vatra pâna anul trecut, nu a negociat contractul colectiv de munca.

În luna decembrie, sindicatele din metalurgie ar trebui sa participe, din nou, la negocieri cu patronatele, pentru a creste salariile in acest domeniu. Federatiile FSL Metalurgia Neferoasa, FNS Solidaritatea U-Metal, Solidaritatea “Virgil Sahleanu”, dar si altele au fost de acord cu inceperea negocierii contractului colectiv de munca pe ramura. Doar Federatia Metarom nu si-a anuntat disponibilitatea de a incepe negocierile, spune Muhu.

Desi cei 980 de angajati ai Combinatului Siderurgic TMK Resita au avut parte de mariri de salariu in luna august, cel mai mic venit din societate fiind acum de 1.070 lei, la alte combinate, cum ar fi cel de la Otelu-Rosu, salariile nu au mai crescut, sustine Iancu Muhu. În cazul in care nu se va trece la negocierea contractului colectiv de munca pe ramura, afirma liderul sindical, metalurgistii vor trece la proteste.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata