Miting al părinţilor miercuri, 26 mai, în faţa Guvernului

Părinţii vor protesta miercuri în Capitală, în faţa Guvernului, dar şi la Braşov şi Iaşi, nemulţumiţi de intenţia Executivului de a diminua indemnizaţiile pentru creşterea copiilor, alocaţiilor pentru nou-născuţi şi de a elimina trusoul pentru bebeluşi.

Acţiunea este organizată de comunitatea părinţilor de pe forumurile miresici.ro şi desprecopii.com, în colaborare cu organizaţiile FILIA, Asociaţia MAME şi Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor.

„Copiii sunt prea importanţi pentru a fi sacrificaţi, prin nişte măsuri al căror impact este nesemnificativ pentru bugetul de stat (sub 0,02% din PIB), însă covârşitor pentru dezvoltarea şi viitorul micuţilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Comunitatea mămicilor din România.

Semnăturile strânse pentru petiţia online prin care se solicită menţinerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din venituri au ajuns la circa 49.600 până în acest moment.

La primul miting din 17 mai din faţa Ministerului Muncii au participat circa 200 de părinţi, copii şi bunici care au depus o scrisoare deschisă la minister.

Părinţii vom protesta cu bannere, jucării, cântece pentru copii şi banderole negre, în semn de doliu.

„Suntem decişi să ne cerem drepturile în continuare, cele de părinţi şi de contribuabili la bugetul statului! De data aceasta, vom dona în mod simbolic un singur pampers, întrucât nu ne permitem să facem risipă. Anunţăm guvernanţii, pe această cale, că nu acceptăm ‘cadoul’ pe care vor să-l ‘dăruiască’ copiilor de ziua lor, pe 1 iunie”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, Comunitatea mămicilor din România anunţă că pe 1 iunie se vor aduna în „număr impresionant” împreună cu copiii lor.

„Dorim să întărim ideea că mamele/taţii care beneficiază de această indemnizaţie nu sunt persoane asistate social, aşa cum intenţionat sau nu sunt încadrate greşit de unii guvernanţi/politicieni sau chiar de unele canale mass-media.

Indemnizaţia înlocuieşte dreptul salarial al părintelui, după ce a cotizat la bugetul de stat minim 12 luni consecutive înainte de naşterea copilului!”, au mai afirmat părinţii în documentul citat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata