MS a finalizat procedurile de achiziţie a vaccinurilor

Ministerul Sănătăţii (MS) a finalizat procedurile de achiziţie a vaccinurilor necesare imunizărilor care se efectuează anual, gratuit, în cadrul Calendarul Naţional de Imunizare, deşi au existat unele dificultăţi, a declarat miercuri, 11 august, într-o conferinţă de presă ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Este vorba despre problemele apărute la autorizarea producătorului român de vaccin BCG, Institutul Cantacuzino, şi mai multe blocaje ale licitaţiei derulate de MS pentru anumite tipuri de vaccin.

Astfel, au fost achiziţionate deja 411.000 de doze de vaccin ROR (vaccin anti- rubeolă-rujeolă-oreion), 494.000 doze de vaccin DTPa-VPI-HiB (anti-difteriei, tetanus, poliomelită), 420.500 doze de vaccin Hepatitic B de tip pediatric (vaccin împotriva hepatitei B), 210.000 de doze din vaccinul DTPa (vaccin pentru copii de 4 ani împotriva difterie, tetanus).

Vaccinurile vor fi livrate în mai multe tranşe, există doze suficiente pentru a se asigura imunizările necesare atât în calendarul şcolar, cât şi la copiii sub 8 ani.

Referindu-se la elevii care nu au fost vaccinaţi, ministrul Sănătăţii a precizat că acestora li se vor putea face vaccinele încă de la începutul anului şcolar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata