O lume extraterestră valorează mai mult decât economia mondială, în viziunea NASA

Puțină lume a auzit de Psyche, o lume extraterestră care a fost descoperită de astronomul italian Annibale de Gasparis. Dar, cel mai important lucru legat de acest corp din spațiu este faptul că el valorează numai puțin de 10.000 de cvdrilioane de dolari, în acest sens, NASA intenționează să-l viziteze cu ajutorul unei sonde, care va pleca de pe Pământ în luna august 2022.

În contextul astrologic, asteroidul Psyche este o ciudățenie cerească, el fiind situat în centura principală de asteroizi dintre Marte și Jupiter, fiind bogat în fier, nichel și aur, potrivit Forbes.

Din punct de vedere al distanţei, Psyche este de trei ori mai departe de Soare decât Pământul, având nevoie de cinci ani să orbiteze în jurul astrului nostru. El a fost descoperit în anul 1852 de către astronomul italian Annibale de Gasparis.

Estimativ, în urma cercetărilor efectuate de oamenii de știință s-a stabilit că asteroidul Psyche are un nucleu metalic din fier, nichel și aur. Asta îl face extrem de prețios, iar valoarea lui a fost estimată la 10.000 de cvadrilioane de dolari (1 cvadrilion = 10 la puterea 24 -n.a.).

Comparativ, valoarea lui Psyche este cu mult mai mare decât întreaga economie mondială, care a însemnat aproximativ 84,5 trilioane de dolari în anul 2020, conform Statistica.

Cu tehnologia din prezent, nicio misiune de pe Pământ nu a vizitat vreodată Psyche și este aproape imposibil de studiat asteroidul de la distanță. Niciun telescop de pe Terra și nici măcar cel spațial Hubble al NASA nu au fost capabile să-l cerceteze în detaliu.

Însă acum, NASA a programat o misiune pe Psyche, o sonda spațială care este preconizată să fie lansată în august 2022. Aceasta va petrece 21 de luni în preajma asteroidului, la circa 700 de kiloemtri distanță de suprafața lui, pentru a-l cartografia și a-l studia.

În opinia sa,  ”Dacă se dovedește a fi parte dintr-un nucleu metalic, atunci el ar fi din prima generație de nuclee timpurii din Sistemul nostru Solar”, a spus Lindy Elkins-Tanton, de la Universitatea Arizona, Statele Unite, care va conduce misiunea NASA. Psyche se află la aproximativ 405 milioane de kilometri de Pământ, potrivit The Sky Live, iar sonda NASA ar ajunge pe orbita acestuia în ianuarie 2026.

Sursa: Ziare.com
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata