Parcarea în Slatina, numai cu plată de la 15 septembrie 2010

Parcarea autoturismelor în municipiul Slatina va fi permisă de la 15 septembrie 2010 numai cu plată, pe baza unor permise sau tichete pentru parcare curentă sau ocazională, în caz contrar existând riscul blocării roţilor sau ridicării maşinilor.

Consilierii locali din Slatina au aprobat vineri, în şedinţă extraordinară, tarifele şi regulamentul pentru amenajarea, întreţinerea şi exploatarea parcărilor. Potrivit administratorului municipiului Slatina, Minel Prina, tichetele şi permisele de parcare se eliberează deja la automatele pentru tichete amplasate pe străzi şi la casieriile primăriei, la benzinării şi chioşcuri de ziare, dar va începe blocarea roţilor şi ridicarea maşinilor fără permise sau tichete abia după 15 septembrie, până atunci fiind o perioadă de acomodare cu noul sistem.

Parcările sunt exploatate şi administrate de Imobiliare Consloc, o firmă a Consiliului Local Slatina, veniturile din exploatarea parcărilor urmând să fie direcţionate către bugetul local în proporţie de 70 la sută şi către Imobiliare Consloc în proporţie de 30 la sută.
Pentru parcările curente, cele din preajma blocurilor, permisul de parcare costă 150 de lei anual şi 15 lei pe săptămână, iar în parcările ocazionale (în zona băncilor, spaţiilor comerciale, pieţelor) tichetele costă 1,5 lei pentru două ore. Noaptea, posesorii de permis pentru parcări curente vor putea lăsa maşinile fără să plătească suplimentar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata