Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia deschide un dosar în cazul accidentului aviatic

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au deschis un dosar având ca obiect accidentul aviatic petrecut luni, la limita teritorială dintre judeţele Alba şi Cluj, în urma căruia au decedat pilotul avionului Adrian Iovan şi o tânără, medic rezident.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la locul accidentului s-a deplasat o echipă operativă, formată din procurori coordonaţi de Lazăr Augustin, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, precum şi din ofiţeri criminalişti de la inspectoratele de poliţie din Alba şi Cluj, specialişti ai Institutului de Criminalistică al Poliţiei Române, conduşi de chestorul Gabriel Ţâru, împreună cu inspectori din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, în vederea efectuării cercetării la faţa locului.

Acestea au fost începute în jurul orelor 3,00, fiind reluate în dimineaţa zilei de marţi.

După extragerea victimelor din aeronavă, în jurul orelor 21,00, cei cinci supravieţuitori au fost preluaţi de paramedici pentru a li se acorda primul ajutor, fiind ulterior transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Cluj.

Cele două persoane decedate au fost preluate de Serviciul de Medicină Legală Alba pentru efectuarea necropsiei.

Un avion de tip BN 2 cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit luni seară în zona comunei Beliş din judeţul Cluj.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias. Medicii erau transportaţi la Oradea, unde urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan şi o tânără, medic rezident, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata