Părinţii bebeluşului uitat în incubator cer daune de 1 milion de euro

Părinţii bebeluşului care a suferit arsuri, în noiembrie 2009, după ce a fost uitat în incubator, au fost audiaţi miercuri (14 aprilie 2010) la Parchetul General, ei solicitând daune de un milion de euro de la cei care vor fi găsiţi vinovaţi.

Avocatul care îi reprezintă pe părinţi, Beatrice Comăniceanu, a declarat că ancheta este aproape finalizată, iar asistenta Emilia Baron va fi trimisă în judecată. Pe 20 noiembrie 2009, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale pentru vătămare corporală gravă din culpă împotriva Emiliei Baron, asistenta care a uitat un bebeluş într-un incubator la Maternitatea Bucur din Bucureşti, nou-născutul suferind arsuri grave.

Bebeluşul, născut în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2009, a fost dus, la Spitalul Clinic de Copii ”Grigore Alexandrescu”, cu arsuri profunde pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator. Nou-născutul a fost operat pe 16 noiembrie.

Părinţii bebeluşului susţin că asistentele l-au pus pe micuţ în incubator pentru că făcuse icter. Potrivit medicilor, în astfel de cazuri, nou-născutul trebuie să stea sub o lumină specială, cel mult 16 ore pe zi, în reprize de 3-4 ore, fiind plasat sub lampă la o distanţă de aproximativ 50 de cm, cu ochii şi organele genitale protejate.
În această perioadă, poziţia lui trebuie schimbată din două în două ore, pentru a nu suferi arsuri, iar în jurul său trebuie aşezate rulouri de scutece, pentru a-l proteja de pereţii încinşi ai incubatorului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata