Patronatele susţin în totalitate propunerile cuprinse în Scrisoarea de intenţie cu FMI

Patronatele susţin în totalitate propunerile cuprinse în Scrisoarea de Intenţie cu Fondul Monetar Internaţional şi aşteaptă din partea Guvernului măsuri active de redresare a economiei, care să diminueze impactul social al măsurilor preconizate, a anunţat vineri (21 mai 2010) preşedintele UGIR-1903, Cezar Corâci.

„Mi-am notat cuvânt cu cuvânt ceea ce a spus premierul şi anume că principiile Scrisorii, în forma în care o ştim cu toţii, nu sunt negociabile şi că România nu mai are timp, deci nu-şi mai poate permite să negocieze”, a spus Corâci, după întâlnirea de la Ministerul Muncii cu premierul Emil Boc şi reprezentanţii Guvernului.
Potrivit acestuia, nu se vor creşte „momentan” taxele, pentru că acest lucru ar duce la colaps în economie şi se încearcă să se reducă cheltuielile publice, însă a subliniat că „detalii în privinţa cheltuielilor publice vor fi discutate în zilele următoare, până miercuri”.

„În momentul de faţă, nu există o formă finală”, a spus el. Corâci a adăugat că, vineri, la întâlnirea de la Ministerul Muncii, s-au discutat nenumărate propuneri concrete venite din partea tuturor confederaţiilor patronale, iar premierul „le-a ascultat cu atenţie şi le-a notat şi avem promisiunea că, odată cu asumarea răspunderii, care, în mod cert, nu va cuprinde numai reduceri de pensii şi salarii, lucrurile vor începe cu un pachet de măsuri pentru relansarea economică”.

„Premierul a recunoscut, în final, că principalul obiectiv al acestor măsuri este relansarea economiei româneşti şi că, probabil, după aceea vor urma şi aceste măsuri de austeritate. Suntem obligaţi să susţinem o soluţie imediată. Nu avem de ales, România nu mai are timp. Situaţia economică în România şi la nivel european şi mondial este deosebit de gravă”, a explicat preşedintele UGIR-1903.

Acesta a precizat că, luni, UGIR-1903 şi CONPIROM vor avea o şedinţă comună şi vor adopta, cel mai probabil, o poziţie care va susţine întregul pachet, nu numai reducerile de pensii şi salarii negociate cu sindicatele. „Acest punct de vedere îl vom expune în şedinţa de marţi a Consiliului Economic şi Social”, a conchis Corâci.

Citește și
1 Comentariu
  1. nemo spune

    premierul a zis: „momentan” nu va mari darile. In perspectiva adoptarii in parlament a unor hotarari cruciale pentru viitorul RO expresia „momentan” este inacceptabila si nu prezinta decat fuga de raspundere si lasitate. Boc este convins ca asta urmeaza dar n-are curajul s-o recunoasca si ma mir cum patronatul poate cadea in plasa. Am convingerea ca aici se ascunde o negociere si un acord secret catre a „cumparat” reprezentantii patronatului, adica pe aceia care inca nu fac parte din „gasca” portocalie. Sunt sigur ca o mare parte din patroni nu sunt de acord cu aceasta pozitie si poate se vor exprima.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata