Patru foşti sau actuali aleşi locali, declaraţi incompatibili de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) informează că s-a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a patru foşti sau actuali aleşi locali – doi primari şi doi consilieri locali, ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis vineri,  Iulian Boţ s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iulie 2010 — aprilie 2013, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al Comunei Lieşti, cât şi calitatea de reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul SC Apă Canal SA Galaţi.

În cazul lui Nicolae Topoleanu, inspectorii au reţinut că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada septembrie 2012 — noiembrie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al Oraşului Măcin, cât şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci”.

„În perioada deţinerii calităţii de consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Măcin, întrucât societatea comercială — la care soţia acestuia deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator — a încheiat un contract de furnizare materiale cu Spitalul Orăşenesc Măcin (instituţie aflată în subordinea C.L. al Oraşului Măcin), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90 din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicat.

Ioan Mariş s-a aflat în incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Bogdan-Vodă, firma la care acesta deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a încheiat un contract de prestări servicii cu Consiliul în valoare de peste 41.000 lei.

ANI mai precizează că Gyorgy-Zsolt Sofalvi s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada aprilie — iunie 2012, întrucât, în perioada exercitării funcţiei publice de inspector şef adjunct în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş, a candidat la alegerile locale din anul 2012 fără a demisiona din funcţia publică, alegeri în urma cărora a fost ales consilier local în CL al Comunei Sîngeorgiu de Mureş.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata