Peste 5.000 de cereri pentru programul „Casa Verde”

Peste 5.000 de români au depus cereri pentru programul ”Casa Verde”, în prima lună de la debutul acestuia, banii fiind deja pregătiţi pentru a fi viraţi în conturile lor, a declarat marţi (27 iulie 2010) la Târgovişte, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

El a precizat că 500 de contracte vor fi semnate, zilele acestea, pe programul ”Casa Verde”, iar solicitanţii vor primi banii după recepţia lucrării. ”După o lună de zile, avem 5.315 cereri din toată ţara. Avem banii necesari ca să rezolvăm problema. Deja 500 de contracte vor fi semnate în următoarele zile. Cetăţeanul îşi face investiţia, vine cu recepţia şi cu garanţia şi noi virăm banii în contul lui”, a precizat ministrul Laszlo Borbely.

Solicitantul trebuie să prezinte actul de proprietate, să demonstreze că nu are datorii la stat şi că are un cont la bancă. Acesta poate beneficia de 6.000 de lei pentru panouri solare sau pentru instalaţie de producere a energiei termice pe bază de peleţi sau biomasă şi 8.000 de lei în cazul pompelor de căldură. Programul ”Casa Verde” a debutat pe 1 iulie 2010.

El îşi propune sprijinirea persoanelor care îşi instalează sisteme de încălzire ce utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a fost prezent, marţi, la Târgovişte, unde a semnat, împreună cu directorul Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, contractul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa”. La eveniment a participat şi primul-ministru Emil Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata