Pilonul zero al pensiilor: se coace o nouă „gogoaşă” electorală?

2

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) sutine ca lucreaza la un proiect de lege care ar urma sa asigure venituri la batrânete si persoanelor care nu au contribuit niciodata la bugetul asigurarilor sociale.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Muncii, Mihai Seitan, este vorba de o pensie sociala care va fi platita de stat dupa introducerea unui, asa-numit, Pilon zero al pensiilor. “Într-o tara ca România, exista inca femei care sunt casnice si care nu mai au soti, n-au nici dreptul la pensie de urmas si n-au venituri sau vin din zona agricola.

Atunci s-a pus problema sa gasim o solutie in care sa cream, un asa-numit, Pilon zero, o pensie sociala care a fost inceputa, de altfel, cu cei 350 de lei care ii acoperim acum”, a declarat, joi, pentru un post de radio, Mihai Seitan. Acesta a precizat ca acest tip de pensie sociala va fi acoperita din bugetul de stat si se va extinde, nu numai la pensionarii cu pensii foarte mici, ci si la batrânii peste o anumita vârsta.

“Pensia sociala va fi acoperita din bugetul de stat si se va extinde nu numai la pensionarii cu pensii foarte mici ci si la batrânii peste o anumita vârsta care n-au alt venit, n-au contribuit, sunt in vârsta, iar acum au dreptul la un ajutor minim garantat. Multi nu se duc sa-l ia, dar daca vor sa-l ia, in fiecare an trebuie sa faca dovada ca au sau nu au venituri. Ori de la o vârsta inaintata, sa luam un exemplu, 65-70 de ani, nu mai trebuie bagati intr-un sistem de genul acesta de verificari”, a precizat Mihai Seitan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata