Podgoriile din Dealul Mare, valorizate de un investitor italian

Producatorul italian de vinuri Piero Antonori a lansat, joi (5 noiembrie 2009), la resedinta ambasadorului Italiei la Bucuresti, vinul produs din prima recolta din podgoria plantata in 2007, in regiunea Dealul Mare.

El a achizitionat 100 de hectare de teren, cultivând, intr-o prima etapa, o parcela mica, din care a produs 13.000 de sticle. n 2009, a mai plantat 25 de hectare cu soiuri premium, precum Feteasca Neagra, Negru de Dragasani, Feteasca Alba, urmând sa acopere in totalitate cele 100 de hectare planificate. inul va fi vândut pe piata româneasca, dar producatorul nu exclude extinderea si pe alte piete.

“Piata româneasca este una foarte evoluata in ceea ce priveste consumul de vin si consideram ca avem o importanta piata locala. Asta nu inseamna ca nu exista posibilitatea de a vinde vinurile românesti de calitate oriunde in lume. Avem deja o retea de distributie in Italia si vrem sa ne aducem un aport la valorizarea pe piata mondiala a vinurilor românesti”, a afirmat Piero Antonori.

Citeste si:  Ministrul Agriculturii: Am făcut proiectul de buget pe 2020

Investitorul italian este asociat cu compania Halewood International din Marea Britanie, al carei presedinte, John E. Halewood, considera ca România detine toate ingredientele necesare pentru a produce vinuri de calitate, si anume clima potrivita, expunere foarte buna si soluri optime.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata