Poli Iaşi are dosar de executare

Clubul de fotbal Politehnica Iaşi trebuie să plătească aproape 1 milion lei Consiliului Judeţean. Datoria clubului este mai veche, din 2007, dar zilele trecute Consiliul Judeţean a întocmit un dosar de executare pentru mai mulţi debitori printre care se numără şi Poli Iaşi. Banii Politehnicii trebuie înapoiaţi Consiliului Judeţean prin intermediul Fundaţiei Sportului Ieşean.
.
Este afişată de mai mult timp pe internet situaţia debitorilor faţă de care Consiliul Judeţean are creanţe de recuperat şi pentru care au fost întocmite dosare de executare în baza titlurilor executorii emise până la data de 30.06.2009”, a declarat Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean.

Conform listei întocmite de Consiliul Judeţean prin intermediul Serviciului de Fonduri Speciale şi Executori Creanţe Bugetare, S.C. Fotbal Club Politehnica Iaşi are „sume de 999.000 lei datorate din contractul de asociere în participaţiune anexă la Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 205/7.09.2006”.

În hotărârea 205 din septembrie 2006 este stipulată aprobarea finanţării sportului de performanţă ieşean prin alocarea sumei de 1 milion lei, reprezentând aportul judeţului Iaşi la contractul de asociere în participaţiune. Banii au fost luaţi la acea dată din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean Iaşi.

În septembrie 2006, reprezentanţii Consiliului Local au semnat un acord de participaţiune cu reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cu aceia ai Clubului de Fotbal Politehnica Iaşi. Nobilul scop al contractului era finanţarea sportului de performanţă. Clubul urma să fie împrumutat cu 3 milioane lei pentru o perioadă de un an, o treime din sumă provenind de la Consiliul Judeţean.

Banii pe care Consiliul Judeţean îi solicită acum sunt bani care au fost alocaţi Fundaţiei Sportului Ieşean şi care trebuiau recuperaţi până la o anumită dată, a explicat Sebastian Tătaru.

Sursa: Ziua de Iasi

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata