Poliţa de asigurare Astra primită de abonaţii Romtelecom nu este legală

27

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor informează abonaţii Romtelecom, care au primit odată cu factura telefonică o poliţă de asigurare a locuinţei emisă de Astra, că aceasta nu respectă dispoziţiile legale privind contractele de asigurare, precum şi obligaţiile de informare a asiguraţilor şi potenţialilor asiguraţi.

Potrivit unui comunicat al CSA, Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor s-a întrunit joi (29 aprilie 2010) pentru a analiza situaţia creată prin emiterea de către societatea Astra a poliţei privind ‘asigurarea locuinţei împotriva incendiului şi a dezastrelor naturale’, transmisă prin poştă abonaţilor Romtelecom, odată cu factura telefonică.

În concluzie, CSA informează abonaţii Romtelecom că această societate care furnizează servicii de telecomunicaţii nu este autorizată să practice activitatea de intermediere în asigurări. Totodată, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a constatat că informaţiile cuprinse în poliţă sunt neclare, inexacte, contradictorii şi conduc la inducerea în eroare a potenţialilor asiguraţi cu privire la riscurile asigurate, prima de asigurare şi modalităţile de plată.

Având în vedere cele constatate, Consiliul CSA a decis următoarele: Astra este obligată să denunţe poliţele privind ‘asigurarea locuinţei împotriva incendiului şi a dezastrelor naturale’ încheiate prin intermediul Romtelecom şi să informeze toţi clienţii Romtelecom, cărora le-a fost transmisă respectiva poliţă de asigurare, că aceasta a fost denunţată.