Ponta: Aştept hârtia prin care Băsescu îi respinge pe Manda şi Biro şi apoi fac alte propuneri

Premierul Victor Ponta a declarat marți, 5 august,  că așteaptă ca președintele Traian Băsescu să respingă printr-un act oficial propunerile de miniștri pentru Buget și Cultură și abia apoi va face alte două nominalizări.

„Aștept să văd o hârtie prin care îi respinge pe cei doi (Claudiu Manda și Rozalia Biro — n.r.). (..) Când trimite în scris, voi face alte două propuneri”, a afirmat Ponta, la postul B1TV.

Întrebat dacă s-a gândit la alte nume pentru portofoliile Culturii și Bugetului, Ponta a răspuns: „Nu, nu m-am gândit pentru că Traian Băsescu a mai mințit de atât de multe ori! Dânsul, în general, minte când merge la televizor”.

Prim-ministrul a amintit, de asemenea, că, potrivit unei decizii a Curții Constituționale, șeful statului poate să respingă o singură dată propunerile de miniștri.

„Dacă Traian Băsescu va respinge acele două propuneri, cu siguranță în baza deciziei Curții Constituționale trebuie să fac alte propuneri, dar știți cum m-am gândit ca să fiu sigur că le acceptă Traian Băsescu? O s-o propun pe EBA, pe Elena Băsescu, la Cultură și pe Sorin Blejnar la Buget, pentru că probabil aceștia sunt modele de cultură și de științe în ale bugetului pe care Traian Băsescu le-a promovat în ultimii 10 ani”, a afirmat premierul.

Președintele Traian Băsescu a avertizat marți că, în situația în care premierul Victor Ponta nu va retrage propunerile avansate pentru ministerele Culturii și Bugetului, sau dacă Rozalia Biro și Claudiu Manda nu se vor retrage va respinge miercuri aceste propuneri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata