Ponta despre demisiile de la vârful PNL: Singura surpriză este demisia d-lui Iohannis

Premierul Victor Ponta, președinte al PSD, a afirmat luni că singura surpriză în ceea ce privește demisiile de la vârful PNL este cea a lui Klaus Iohannis, fără a dori să comenteze și asupra unei demisii a președintelui liberal, Crin Antonescu.

„Singura surpriză, dacă vreți să vorbim la modul serios, este demisia d-lui Iohannis, și aceasta a fost produsă, așa cum era și normal, de un rezultat pentru care le mulțumesc colegilor mei de la PSD Sibiu. Faptul că au câștigat zdrobitor în județ și în municipiu era normal să ducă la această reacție a lui Iohannis. Mesajul politic e foarte clar: cei care nu înțeleg mesajul pe care l-a dat electoratul, inclusiv acest rezultat fabulos pe care l-a dat Mircea Diaconu, sunt condamnați să piardă în alegeri”, a declarat premierul la Senat, înaintea unei ședințe USD.

Potrivit acestuia, întotdeauna USL a însemnat o alianță între partide, nu între oameni, adăugând că este vorba de forțe politice anti Băsescu.

„Cred că dl Tăriceanu, un adevărat liberal, a spus foarte clar: ‘Dreapta da, Băsescu nu'”, a argumentat președintele PSD.Președintele Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a declarat luni că își asumă eșecul de la alegerile europarlamentare și a precizat că o decizie va fi luată în ședința Biroului Politic Central. ”Este un rezultat sub așteptările noastre. Neatingerea obiectivului este un eșec pe care ca președinte în primul rând și înainte de toți mi-l asum. Îmi țin cuvântul (…) și în ședința Biroului Politic Central voi anunța și vom lua deciziile”, a spus Antonescu.

Klaus Iohannis și-a anunțat luni demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal și din Biroul Politic.

„Având în vedere rezultatele obținute de PNL la scrutinul de ieri și mă refer aici mai mult la rezultatele obținute în municipiul Sibiu decât la nivel de țară, care și ele sunt proaste, în acest context vă informez că am demisionat în această dimineață din calitatea de prim-vicepreședinte al PNL și din calitatea de membru în Biroul Politic. Am informat președintele partidului despre acest pas”, a precizat Iohannis într-o scurtă declarație de presă făcută la Sibiu.

Alianța PSD-UNPR-PC a obținut la alegerile europarlamentare de duminică 37,40% din opțiunile alegătorilor, PNL — 14,86%, iar PDL — 12,23% potrivit datelor parțiale furnizate de Biroul Electoral Central luni dimineață, după centralizarea rezultatelor din 96,18% secții de votare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata