Ponta despre sechestru: Am pus la dispoziţie apartamentul pe care îl deţin, e o procedură normală

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că măsura sechestrului asigurător dispusă de procurorii DNA în cazul său este ‘o procedură normală’, acesta arătând că a pus la dispoziția anchetatorilor apartamentul pe care îl deține.

‘Procurorul apreciază că toți cei din dosar, nu doar eu, au produs un prejudiciu de 180.000 de lei. Eu evident că am pus la dispoziție apartamentul pe care îl dețin. (…) Îl aveam (contractul apartamentului—n.r.) și l-am dat avocatei, l-a depus imediat. Soția mea e europarlamentar, nu voiam să îi sechestreze contul sau altceva. Și asta, până la urmă, e o procedură normală’, a declarat Ponta, la Antena 3.

Prim-ministrul a arătat că a aflat din presă, cu o oră înainte de a se prezenta la DNA, faptul că procurorul va dispune măsura sechestrului în cazul său, Ponta comentând că ‘presa e foarte bine informată’.

De asemenea, el a punctat că expertiza financiar-contabilă dispusă la solicitarea sa și a avocatei sale va dovedi că nu a produs niciun prejudiciu.

‘A fost o discuție extrem de scurtă. Procurorul a dispus, așa cum era normal, o expertiză financiar-contabilă, eu sunt convins că în urma acestei expertize care se finalizează în luna august va rezulta ceea ce ANAF-ul deja a spus și celelalte instituții ale statului, și anume că în urmă cu 8 ani nu am eludat nici măcar un leu, vreo taxă și nu am produs niciun prejudiciu’, a mai spus Ponta.

Premierul a afirmat că nu va da declarații la DNA până nu se va finaliza expertiza, arătând totodată că procurorii sunt cei care trebuie să îi dovedească vinovăția și nu invers.

‘Eu cred că toți oamenii din această țară, poate cu excepția mea, că la mine nu se aplică, procurorul trebuie să dovedească că e vinovat, nu eu că sunt nevinovat, că eu pot să vă spun acum că sunt nevinovat’, a mai afirmat Victor Ponta.

Victor Ponta s-a prezentat, luni, la sediul DNA, procurorii anticorupție anunțând că au pus în mișcare acțiunea penală față de premier și că i-au schimbat calitatea din suspect în inculpat în dosarul „Turceni-Rovinari”.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ‘Ponta Victor-Viorel’, în prezent prim-ministru, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata