Ponta: La reuniunea de la Paris s-a luat în discuţie posibilitatea unei alianţe PPE-PES care susţine CE

Șefii de guvern social-democrați din UE, prezenți sâmbătă, 21 iunie, la reuniunea de la Paris, au luat în discuție și posibilitatea creării unei alianțe între popular-europeni și social-democrați, o alianță care susține Comisia Europeană (CE), a declarat premierul Victor Ponta, prezent la eveniment, pentru postul de televiziune Antena 3.

„Asta am și discutat și asta va discuta Francois Hollande în numele nostru cu cancelarul Merkel, o alianță care susține Comisia Europeană. Va avea și Parlamentul European o reprezentare echilibrată, în sensul în care doi ani și jumătate va fi președinte un social-democrat, Martin Schultz, doi ani și jumătate un președinte din partea Partidului Popular European”, a susținut Ponta în interviul acordat Antena 3.

El a adăugat că la întrevedere a fost abordată și chestiunea portofoliilor. „S-a discutat despre ce e important pentru noi, pentru social-democrați să cerem. A fost, dacă putem extinde așa, de la o discuție de coaliție de guvern în România, la o discuție de coaliție de guvernare în Europa, care va însemna pentru următorii cinci ani foarte multe lucruri care sunt importante pentru viața noastră de zi cu zi”, a mai precizat șeful Executivului de la București.

Întâlnirea, inițiată de președintele francez François Hollande, are loc la Palatul Elysée și este consacrată priorităților viitoarei Comisii Europene. La reuniune participă șefii guvernelor din Austria, Belgia, Danemarca, Italia, România, Slovacia și Cehia. Sunt invitați, de asemenea, alți doi lideri social-democrați: vicecancelarul german Sigmar Gabriel și fostul presedinte al Parlamentului European, Martin Schulz. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata