Ponta: Pariul cu economia a fost unul câştigător

Premierul Victor Ponta consideră că votul favorabil al Parlamentului pentru reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale reprezintă un mesaj bun pentru oameni și pentru mediul de afaceri.

„Mă bucur foarte tare de votul dat de toate grupurile parlamentare pentru reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale. A fost unul dintre proiectele importante ale USL și faptul că reușim, alături de scutirea de impozit pentru profitul reinvestit, să o adoptăm e un lucru excelent, e un mesaj foarte bun în primul rând pentru oameni, pentru că ne ținem de cuvânt, și, în al doilea rând, pentru mediul de afaceri, care aștepta aceste vești. Slavă Domnului că vine votul într-o zi în care INS ne-a spus că nu e 3,8, ci 3,9 creșterea economică. Avem 1 iulie data la care au scăzut facturile la energie electrică, a crescut salariul minim. Deci, în sfârșit, mă bucur să realizez că pariul cu economia a fost un pariu câștigător. Doar să menținem acest ritm pozitiv, probabil cel mai bun ritm dintre toate țările UE„, a afirmat marți, la Parlament, Ponta.

Institutul Național de Statistică a revizuit în urcare datele referitoare la creșterea economică înregistrată de România în primele trei luni din acest an, de la 3,8% la 3,9%, comparativ cu perioada similară din 2013, precum și cele raportate la ultimul trimestru al anului trecut, de la 0,1% la 0,2%.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, în unanimitate, proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal, care prevede reducerea CAS la angajator cu cinci puncte procentuale.

Reglementările din proiectul de lege adoptat prevăd diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcție de condițiile de muncă, pentru contribuția de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat după cum urmează: 15,8% pentru condiții normale de muncă; 20,8% pentru condiții deosebite de muncă; 25,8% pentru condiții speciale de muncă și pentru alte condiții de muncă.

Măsura reducerii CAS cu cinci puncte procentuale la angajator urmează să intre în vigoare începând cu 1 octombrie.

Proiectul a fost adoptat și de Senat, iar Camera este for decizional. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata