Prahova: Adrian Rotilă, vărul deputatului Mircea Roşca, a fost arestat

Vărul deputatului PNL Mircea Roșca, Adrian Rotilă, cercetat de DNA pentru cumpărare de influență în formă continuată, a fost arestat preventiv după ce instanța a admis contestația formulată de procurori împotriva deciziei inițiale prin care s-a dispus măsura controlului judiciar.

Potrivit datelor postate pe site-ul oficial al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), instanța supremă a admis contestația formulată de Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Ploiești și a dispus definitiv arestarea preventivă a lui Rotilă pe o durată de 30 de zile începând cu data de 21 noiembrie 2014 până la 20 decembrie 2014, inclusiv.

Omul de afaceri Adrian Rotilă a fost reținut de procurorii DNA Ploiești la data de 11 noiembrie pentru cumpărare de influență în formă continuată și prezentat ÎCCJ cu propunere de arestare preventivă. La acel moment, magistrații instanței supreme au respins această propunere, dispunând măsura controlului judiciar, iar procurorii au contestat decizia.

În același dosar mai sunt cercetați deputatul PNL Mircea Roșca, președintele organizației locale PNL Azuga, Gabriel Popescu, și secretara Primăriei Azuga, Diana Dumbravă.

Deputatul Mircea Roșca a fost reținut și arestat preventiv, după ce Camera Deputaților a admis cererea ministrului Justiției privind percheziția domiciliară, reținerea și arestarea preventivă a acestuia.

Potrivit DNA, în anul 2011, în calitate de vicepreședinte al organizației județene PNL Prahova, Mircea Roșca a pretins de la un denunțător suma de 20.000 euro pentru a-și exercita influența asupra lui Gabriel Popescu și asupra celorlalți membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri în localitate de către firma denunțătorului. Procurorii susțin că din această sumă Mircea Roșca a primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul lui Popescu, iar 11.000 euro au fost folosiți în interesul formațiunii politice pe care o conducea la nivel județean.

„Diferența de 4.000 euro a fost remisă de același inculpat secretarului Primăriei Azuga, Diana Dumbravă, în vederea îndeplinirii unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu și care vizau desfășurarea propriu-zisă a procedurii de achiziție publică și desemnarea câștigătoare a firmei denunțătorului”, arată DNA.

Sursa citată menționează că, în perioada 2011-2014, Mircea Roșca a intervenit pe lângă factorii de decizie din instituții publice din județul Prahova (Consiliul Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului — Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat — Sucursala pentru Reprezentare și Protocol Sinaia) asupra cărora avea influență prin prisma calităților pe care le-a deținut în mod succesiv la nivelul autorităților publice locale centrale și la nivel politic, în vederea atribuirii către societățile deținute de Adrian Rotilă a unor contracte de achiziții publice.

„În schimbul acestor ‘intervenții’, Mircea Roșca a primit de la Adrian Rotilă bani și alte foloase (suma de aproximativ 90.000 lei, construcții în valoare de 35.418, 39 lei și folosința unui autoturism marca Audi A8)”, au mai reținut procurorii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata