Prăjitură cu vişine, cireşe şi nucă

Prăjitura cu vișine și cireșe proaspete este un desert răcoritor, dulce-acrișor, „perfect pentru perioada verii”, susține constănțeanca Cristina Popovici.

„Rețeta este simplă și este păcat să nu o prepari, mai ales că suntem în sezonul cireșelor și vișinelor. Pentru ca prăjitura să fie și mai bună, adaug în aluat și miez de nucă”, a afirmat femeia.

Rețeta pe care aceasta o folosește, spune că este una a casei, pe care o are de la bunica sa, o maestră în prepararea prăjiturilor.

Rețetă: cinci ouă, 300 grame zahăr, 250 grame de făină, zece linguri de ulei, un praf de sare, o linguriță de praf de copt stins în zeamă de lămâie, vanilie sau coajă rasă de lămâie, vișine, cireșe și miez de nucă.

„Bat separat albușul cu zahărul, până când acesta se topește și obțin o spumă groasă, care nu cade dacă răstorn castronul. Adaug făina în ploaie, gălbenușurile, uleiul, sarea, praful de copt și aromele, obținând un aluat fin, destul de moale”, explică Cristina.

Aluatul este turnat într-o tavă tapetată cu făină sau în forme de brioșe.

Peste aluat sunt puse nucile, vișinele și cireșele — cărora le-au fost scoși sâmburii.

Prăjitura este băgată în cuptorul bine încins și, după aproximativ 50 de minute, este gata coaptă. Pentru a fi și mai aspectuoasă, prăjitura cu cireșe, vișine și nucă poate fi pudrată cu zahăr farin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata