Premierul Boc spune că i-a dat „cartonaşul galben” ministrului Vlădescu pentru declaraţiile privind impozitarea progresivă

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri (21 iulie 2010) seara, la TVR1, că i-a acordat „cartonaşul galben” ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, şi că l-a „muştruluit” pentru afirmaţiile referitoare la eliminarea cotei unice.

„Punctele de vedere pot exista, dar nu exprimate de ministrul Finanţelor sub forma chiar a unui interviu şi pentru asta l-am muştruluit, şi-a luat sancţiunea politică şi cartonaşul galben aferent (…) pentru că nu a avut mandat şi nu a fost nicio discuţie să fie mandatat să avanseze în dezbaterea publică o asemenea temă.
Punctul de vedere personal, fiecare poate să-l aibă, dar un Guvern se conduce coerent după ce se decid nişte lucruri, după aceea se prezintă opiniei publice”, a declarat Boc, la postul public de televiziune.

El a arătat că astfel de situaţii pot fi prevenite prin acordarea de sancţiuni. „Înainte de a da cartonaşul roşu, arăţi cartonaşul galben. Un cartonaş galben a fost arătat ministrului în cauză pentru că el spune într-o manieră nevinovată, într-o discuţie cu un jurnalist, cu câteva zile sau săptămâni înainte a vorbit despre acest subiect ca şi model teoretic”, a spus Boc.

Premierul a subliniat că până în prezent nu s-au purtat discuţii cu privire la introducerea taxei progresive. „În acest moment Guvernul nu a avut nicio discuţie şi nu are o discuţie despre introducerea impozitului progresiv. De ce? Pentru că nu aduce bani în plus la buget. Pentru că a adus mai puţine resurse decât a adus cota unică”, a adăugat Boc.
Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, într-un interviu acordat săptămâna trecută „Ziarului Financiar„, că România ar trebui să treacă de la 1 ianuarie 2011 la un sistem de impozitare progresivă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata