Premierul Dacian Cioloş va prelua interimatul la Ministerul Sănătăţii

Premierul Dacian Cioloş a convenit cu preşedintele Klaus Iohannis să preia interimatul la Ministerul Sănătăţii, după demisia lui Patriciu Achimaş-Cadariu.

„Prim-ministrul Dacian Cioloş a convenit, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii, pentru a coordona direct şi a asigura continuitatea măsurilor necesare în sectorul de sănătate’‘, se arată într-un comunicat al Executivului.

Sursa citată reaminteşte că luni a avut loc o primă reuniune a grupului de lucru al premierului pentru elaborarea Planului tactic din sistemul de sănătate, la care au participat secretarii de stat ai Ministerului Sănătăţii, reprezentanţi ai Cancelariei prim-ministrului şi coordonatori ai principalelor instituţii de cercetare din sănătate, cadre didactice, coordonatori ai ONG-urilor de profil, experţi şi consultanţi din sectorul medical.

„Grupul va contribui, printr-un mecanism ad-hoc de consultare, la elaborarea măsurilor pe termen scurt şi mediu pentru creşterea siguranţei în sectorul medical şi a unor măsuri strategice de reformă. Pe termen scurt, va fi abordată problema infecţiilor intraspitaliceşti şi se va analiza abordarea administrativă actuală, în vederea realizării modificărilor necesare (ordine de ministru, HG, modificări legislative) pentru un mai bun control profilactic al domeniului. Pe termen mediu, pornind de la documentele de analiză şi strategiile de sistem deja elaborate, grupul va contribui la constituirea unui cadru de reformă reală în sectorul de sănătate„, precizează comunicatul citat.

Propunerile rezultate se vor centraliza la nivelul Cancelariei premierului până la începutul lunii iunie, iar următoarea întâlnire a grupului va avea loc joi.

Potrivit Guvernului, toţi participanţii la reuniunea de luni de la Palatul Victoria „au susţinut că este momentul pentru a aduce în dezbatere publică situaţia reală a sectorului medical şi de a căuta soluţii la probleme neglijate de ani de zile, care au agravat şi subminat încrederea în capacitatea sistemului medical de a pune pacientul pe primul loc”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata