Premierul Emil Boc a analizat posibilitatea relocării a 124 de milioane de euro către dezvoltarea satelor

Prim-ministrul Emil Boc a discutat marţi, 20 iulie, cu responsabilii guvernamentali privind absorbţia fondurilor comunitare din domeniul agriculturii posibilitatea relocării sumei de 124 de milioane de euro către dezvoltarea satelor, a informat Biroul de presă al Guvernului.

Boc a prezidat, marţi, la Palatul Victoria, reuniunea Comitetului interministerial privind absorbţia fondurilor comunitare.

„Unul dintre subiectele discutate a fost posibilitatea relocării a 124 milioane de euro, astfel încât să fie majorate fondurile pentru Măsura 3.2.2. privind ‘Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală si punerea în valoare a moştenirii rurale’, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare, pentru care există un număr mare de solicitări”, se arată în comunicatul Guvernului.

De asemenea, Boc a verificat stadiul absorbţiei fondurilor europene destinate agriculturii, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), din anul 2007 până la 16 iulie 2010, au fost depuse 39.406 cereri de finanţare, din care au fost aprobate 14.168 de proiecte. Dintre acestea au fost semnate 13.170 de proiecte, efectuându-se plăţi de 4.733,95 milioane de lei.

În Programul Operaţional pentru Pescuit (POP), în perioada menţionată, 83 de proiecte au fost depuse, dintre care 19 au fost aprobate. Dintre acestea, 41 de proiecte au fost semnate, valoarea plăţilor fiind de 7,84 milioane de lei.

De asemenea, pentru finanţări din Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA), până pe 16 iulie 2010, au fost depuse 4.586.549 de cereri, dintre care au fost aprobate 3.381.249. Plăţile efectuate din acest fond se ridică la 6.586,74 milioane de lei, a mai susţinut sursa citată.

Conform comunicatului Executivului, la întrevederea de la Palatul Victoria au participat, alături de prim-ministrul Emil Boc, directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Gavril Vădan, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Florin Faur, precum şi directorul general al autorităţii de management a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, Cornelia Mihai.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata