Primarul şi 5 săteni din Cogealac – Constanţa, arestaţi preventiv

Primarul comunei Cogealac şi 5 localnici au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în urma deciziei luate de magistraţii constănţeni în noaptea de miercuri spre joi (29 iulie 2010) iar alte 3 persoane, printre care şi viceprimarul, sunt cercetate penal în stare de libertate.

Judecătorii au emis mandatele de arestare pe numele celor şase persoane, la propunerea poliţiştilor şi procurorilor, fiind cercetate penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, iar primarul Cati Hristu şi pentru instigare publică şi apologia infracţiunilor.

Decizia instanţei de judecată a fost atacată cu recurs la Tribunal, de către apărătorii celor arestaţi preventiv. Luni, la Cogealac, cinci bărbaţi au fost împuşcaţi cu bile de cauciuc de agenţii firmei de pază a unui investitor care construieşte un parc eolian în zonă, în urma unui conflict iscat între aceştia şi zeci de săteni şi reprezentanţi ai administraţiei comunale care pretind că respectiva investiţie este ilegală.

Două dintre persoane împuşcate, viceprimarul comunei, Mihai Dore, şi fratele acestuia au rămas internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi au fost supuse unor intervenţii chirurgicale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata