Proiectul de act normativ pentru acordarea de indemnizaţii compensatorii pentru bugetari va prezentat pe 22 martie 2010

Autorităţile vor elabora un proiect de act normativ prin care să poată fi acordate indemnizaţii compensatorii salariaţilor din sistemul bugetar, a declarat după discuţiile de la Ministerul Muncii dintre premierul Emil Boc şi sindicate, vicepreşedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu.

‘Din banii care au mai rămas la buget ar putea fi acordate sume compensatorii, astfel încât salariile să ajungă la nivelul de la sfârşitul anului 2009, iar acest lucru să poată fi aplicat din ianuarie 2010, astfel încât salariaţii să îşi intre în drepturi de la începutului anului. Va fi elaborat un act normativ pe care îl vom discuta marţi, de la ora 15.00’, a spus Liviu Apostoiu.

Sindicaliştii vor menţine programul protestelor, până la soluţionarea solicitărilor adresate autorităţilor, a menţionat acesta. ‘Actul normativ va fi discutat cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, sănătate, funcţionari publici, astfel încât să avem o privire de ansamblu’, a adăugat Liviu Apostoiu.

Citeste si:  BCE critică dur guvernul României pentru reducerea salariilor angajaţilor BNR

Cele mai mari scăderi de salarii au fost înregistrate în domeniul asistenţei sociale, protecţiei sociale, în învăţământ, a declarat vicepreşedintele Publisind, reprezentant BNS, Mihaela Neacşu. ‘Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor vor face o evaluare în 30 de zile a categoriilor profesionale şi va analiza cum pot fi împărţite sumele pe categorii. Finanţele ar trebuie să deţină o situaţie în acest sens’, a afirmat Mihaela Neacşu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner