Radu Mazăre la ieşirea de la DNA: Ruşine Băsescu

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, reţinut marţi seară, 8 aprilie, de procurorii anticorupţie, a susţinut la ieşirea din sediul DNA, că dosarul său este politic.

„Am construit cel mai ieftin cartier pentru săraci şi uite unde am ajuns. Ruşine Băsescu”, a spus Mazăre, care a fost urcat în de mascaţi în dubă şi dus în arestul Poliţiei Capitalei.

Edilul Constanţei a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţiei pentru luare de mită — 175.000 de euro. Alături de el a fost reţinut şi Avraham Morgenstern, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, urmând a fi prezentaţi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru emiterea mandatului de arestare preventivă pe 29 de zile.

„Din ordonanţele de reţinere, întocmite de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora la începutul anului 2011, inculpatul Mazăre, în calitate de primar al Municipiului Constanta, a lansat Programul de construire locuinţe modulare grupate în Campusul Social ‘Henri Coandă’, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanţa. Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei, ce urma a fi organizată. Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanta suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)”, susţine DNA într-un comunicat.

Sursa citată precizează că banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinatate, în jurisdicţii cunoscute pentru condiţiile restrictive privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală.

Radu Mazăre a fost adus la sediul central al DNA de mascaţi, în jurul orei 15,00. Edilul a fost ridicat de mascaţi de pe terasa unui restaurant din parcul Herăstrău. El a susţinut că acţiunea face parte din „sârba procurorilor” şi a afirmat că era conştient că este cercetat încă din 2005.

Întrebat dacă îi este frica de puşcărie, Radu Mazăre a spus: „Nu mi-e frică de puşcărie, doar de Dumnezeu”.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata