Reţeaua „Timpanul”, varianta privată: 80 de persoane interceptau ilegal convorbiri telefonice

DIICOT a destructurat o reţea mamut care realiza interceptări ilegale de convorbiri telefonice, discuţii ambientale şi SMS-uri. Cazul este o premieră la nivelul Ministerului Public, potrivit procurorului-şef al DIICOT, Codruţ Olaru.

.
În cursul dimineţii de joi au fost efectuate 53 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, Iaşi, precum şi în judeţele Ilfov, Mehedinţi, Cluj, Timiş, Bacău, Botoşani, Suceava, Argeş, Alba, Hunedoara, Satu Mare, Buzău, Arad, Sibiu, Galaţi, Neamţ, Ialomiţa, Dolj şi Vâlcea. Peste 80 de persoane urmează să fie audiate de procurori, fiind suspectate de săvârşirea de infracţiuni informatice şi de infracţiuni prevăzute de Legea privind siguranţa naţională. Dintre acestea, 50 de persoane au deja calitatea de învinuiţi, relatează Gândul.

De asemenea, peste 35 de persoane – până în prezent – urmează a fi audiate în calitate de părţi vătămate, fiind ascultate ilegal.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că în general interceptările erau solicitate de soţi care îşi suspectau de infidelitate partenerul de viaţă, de amanţi care aveau bănuieli că sunt „traduşi” sau de oameni de afaceri care nu aveau încredere în parteneri.

Incerceptările se făceau, în principal, prin intermediul unor softuri. DIICOT a informat că „învinuitul Oproiu N. a deţinut, a utilizat şi a comercializat, direct şi prin intermediul reţelei internet, produse software destinate interceptării ilegale a comunicaţiilor, transmisiilor de date efectuate prin intermediul terminalelor de telefonie mobilă, precum şi a discuţiilor ambientale, programul fiind compatibil cu aproape toate dispozitivele care folosesc un sistem de operare de tipul Symbian sau Windows Mobile, inclusiv cu cele tip BlackBerry sau iPhone„.

Anchetatorii spun că softul, cumpărat din Thailanda cu câteva sute de euro era disponibil în varianta Light şi variantele avansate Pro şi ProXRecorder.

Citește și
1 Comentariu
  1. baba novac spune

    CE TUPEU PE AIA,FACEAU CONCURENTA STS-ULUI SI SRI-ULUI LUI BASESCU !!! CE BA,VOI NU STITI CA IN TARA ASTA SE ASCULTA NUMAI UNDE SI CAND VEA DOMNUL PRESEDINTE???LA ZDUP CU VOI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata