Sală polivalentă de 5 milioane €, într-un oraș cu 30.000 de locuitori

Sâmbătă a fost inaugurată noua sală polivalentă din orașul Mioveni, cu ocazia meciului de handbal feminin CS Dacia Mioveni – HC Zalău, scor 16-18, în Liga Florilor.

În prezent, orașul Mioveni are o populație de 30.000 de locuitori, însă de acum înainte beneficiază de o sală polivalentă cu 2.500 de locuri, care a costat circa 5 milioane de euro. În opinia sa, primarul orașului, Ion Georgescu, susține că noua sală din Mioveni este cea mai modernă din România.

În postarea sa, „Sala Sporturilor din Mioveni și-a început oficial serviciul în slujba sportului național. Inaugurarea oficială a acestei bijuterii de sală, care va deveni cu siguranță un reper pentru sportul argeșean, cât și pentru iubitorii sportului din România, a avut loc odată cu organizarea meciului de Liga Florilor, dintre CS Dacia Mioveni și HC Zalău.

În pauza meciului, administrația locală a marcat inaugurarea sălii printr-o mică festivitate în care au fost oferite plachete inaugurale președintelui FRH, Alexandru Dedu și constructorului Sălii Sporturilor.

Sala Sporturilor din Mioveni este cea mai modernă din ţara noastră şi este acreditată deja pentru a găzdui competiţii de handbal şi volei la nivel naţional şi internaţional.

Este o investiţie benefică pentru comunitate. La noua sală vor avea acces în orele libere şi elevii de la instituţiile de învăţământ din oraş. Noua arenă este una la standarde internaţionale şi de ea se vor putea bucura sportivii de performanţă din Mioveni, ca şi echipele Clubului Sportiv Dacia Mioveni”, a anunțat primarul Ion Georgescu, pe Facebook.

Prin comparație, Sala Polivalenta din București a fost inaugurată în 1974, renovată în 2011, iar în prezent numără 5.300 de locuri. În perioada următoare va fi inaugurată o nouă sală modernă în România, la Oradea.

Sursa: Hotnews.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata