Scurgerea de informaţii este un lucru inacceptabil

Fostul director al Serviciului de Informaţii Externe Claudiu Săftoiu consideră că scurgerea de informaţii în cazul dosarului senatorului Cătălin Voicu este ”inacceptabilă” şi susţine că avocaţii acestuia nu se vor putea prevala de acest lucru.

„Referitor la scurgerea de informaţii, care este un lucru absolut inacceptabil în măsura în care un dosar al procurorului transpiră la presă, acest lucru ţine de legea penală. Din acest punct de vedere, dacă avocaţii lui Voicu vor pedala pe această chestiune nu vor avea şansă pentru că ţine de alte aspecte”, a declarat miercuri (24 martie 2010) Claudiu Săftoiu.

El a precizat că avocaţii lui Voicu trebuie să aibă posibilitatea să conteste probele din dosar, dacă acestea există. „Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facă avocaţii sunt să aibă posibilitatea să conteste probele, dacă acestea există, şi se pare că există o listă lungă de probe la dosar care să ajute la acuzaţia de trafic de influenţă şi mai apoi de mită pe care le-a săvârşit Cătălin Voicu”, a spus Săftoiu.

Fostul director al SIE s-a arătat, însă, sceptic în ceea ce priveşte reuşita avocaţilor în acest demers, subliniind că „scurgerea de informaţii a fost un lucru inacceptabil, dar avocaţii nu se vor putea prevala de el”. „Nu cred că avocaţii vor avea prea mulţi sorţi de izbândă cu atât mai mult cu cât în opinia publică devoalarea acestor transcripturi, a acestor interceptări, este considerată ca un lucru bun”, a mai spus acesta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata