Se pot înţelege în prezent liberalii şi social-democraţii pentru formarea guvernului şi împărţirea funcţiilor?

Liberalii s-au reunit, luni seara, în şedinţă, iar Biroul Politic Național trebuie să decidă dacă PNL va continua să guverneze România alături de PSD sau de USR.

Dezvăluiri incredibile în emisiunea lui Mihai Gâdea!

în contextul politico-social din România, Marcel Ciolacu preşedintele PSD, dă asigurări că toţi şefii de organizaţii ai partidului său au înţeles “momentul de răscruce” în care se află România, iar social-democraţii sunt gata să intre la guvernare.

“E cred prima oară când eu nu am fost sunat de un președinte de organizație să nu discute de o funcție”, a mai declarat, luni seara, Marcel Ciolacu, invitat de Mihai Gâdea la “Sinteza Zilei”.

“Au vorbit aproape toți colegii la ședință, sunt mândru de stabilitatea și responsabilitatea PSD-ului și de cum au decurs discuțiile în interiorul partidului.

E cred prima oară când eu nu am fost sunat de un președinte de organizație să nu discute de o funcție.

Toată lumea a înțeles care e momentul de răscruce pentru România și de ce am cerut acest vot pentru negocieri cu PNL”, a explicat Marcel Ciolacu.

Se pot înţelege astfel,  liberalii şi social-democraţii?

În prezent, relaţiile dintre PSD şi PNL nu sunt cele mai bune. Trecutul a curs cu atacuri dure din ambele tabere, iar vorbele grele au fost la ordinea zilei.

Totuşi, Marcel Ciolacu i-a explicat lui Mihai Gâdea că, în prezent, nu ar exista frustrări la nivelul social-democraţilor din acest motiv.

“Nu am simţit niciun coleg frustrat de ce a fost în trecut”, a spus liderul PSD.

Adio, funcţii trase din fes în Guvernul României! S-a stabilit cine va fi premier?

Marcel Ciolacu a mai făcut o precizare importantă legată de viitorul posibil  Guvern PNL_PSD. Acesta spune că funcţiile de miniştri nu vor mai fi “trase din fes”, cum s-a mai întâmplat în trecut. “Acest lucru nu se va mai face”, a declarat ferm preşedintele PSD.

Cât despre un nume de prim-ministru, Ciolacu spune că o decizie clară nu a fost deocamdată luată.

În opinia sa, “Nu e o decizie luată (cine va da premierul – n.red.), vom ține cont de ponderea parlamentară, categoric. Nu mergem după sondaje, mergem după rezultatele de la alegeri. Decizia acum este să mergem cu premier dacă sunt consultări până se închid negocierile.

Cu certitudine nu se va mai face un Guvern din fes. Vă aduceți aminte, când au făcut Guvernul, au tras funcțiile din fes. Acest lucru nu se va mai face”, a mai declarat Marcel Ciolacu în emisiunea lui Mihai Gâdea de pe Antena 3.

Nume de posibili miniştri din partea PSD

Marcel Ciolacu a oferit totuşi detalii legate de cum ar putea fi împărţite ministerele între liberali şi social-democraţi, dar şi câteva nume de miniştri posibili din partea PSD.

Ministerele Finanţelor şi Justiţiei nu vor putea fi date aceluiaşi partid, pentru că sunt ministere avizatoare:

“Dacă vrei să ai o construcție în care să nu păcălești nici una dintre părți, este normal ca unul dintre ministere să fie la un partid, celălalt la alt partid.”

“S-a discutat despre domnul Rafila, este cel mai îndreptățit să preia acum ministerul Sănătății, altfel valul 5 ne va prinde nepregătiți. Colegii cer ca prima linie a partidului… și eu solicit să mergem cu prima linie”, a spus Marcel Ciolacu despre posibilii miniştri, menţionând şi numele lui Vasile Dîncu, Mihai Tudose și Gabriela Firea.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata