Şeful Raiffeisen România: Mutaţi-vă toate datoriile la o singură bancă

– O strategie buna pentru clientii care au credite la mai multe banci ar fi consolidarea acestora la un singur creditor pentru reducerea cheltuielilor si pentru intarirea relatiei dintre banca si client, afirma Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

.
„Clientii persoane fizice pot obtine conditii mai bune daca isi refinan­tea­za datoriile la banca unde au contul de salariu, pentru ca acolo riscul poate fi gestionat mai bine. Apoi, pentru o firma nu mai renteaza sa ai credit de la o banca si sa faci platile prin alta. Cred ca refinantarea poate fi o oportunitate de reducere a costurilor si astfel va aparea o tendinta de construire a unor relatii mai puternice intre banca si client, care va putea fi cunoscut si consiliat mai bine”, afirma bancherul.

In contextul crizei, el considera ca managementul costurilor ramane o tema importanta atat pentru banci, cat si pentru clientii lor.  „Un adevarat management al costurilor nu in­seam­na sa tai salariile cu 5%, ci sa reusesti sa faci acelasi lucru la un cost mai mic, sa fii mai eficient. De­gea­ba trimiti oamenii in concediu fara plata, pentru ca atunci cand se intorc, firma are aceeasi structura de costuri.”

In opinia bancherului, criza nu s-a terminat, dar cel putin este mai gestionabila ca proces si spre deosebire de acum un an cand absolut totul era negru, acum apar si altfel de mesaje – unele neutre, altele chiar pozitive.

Continuarea în Ziarul Financiar

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata