Senatorul Cristian Diaconescu a trecut la independenţi

Coordonatorul şi liderul Grupului Parlamentarilor Independenţi, Gabriel Oprea, a declarat miercuri (24 februarie 2010) că începând de miercuri, senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor.

Potrivit acestuia, Cristian Diaconescu a depus o cerere scrisă de înscriere în Grupul Parlamentarilor Independenţi. Social-democratul Cristian Diaconescu a declarat, marţi seară, că o eventuală plecare a sa din partid depinde foarte mult de concluziile la care Parchetul va ajunge în cazul monitorizării sale. „Nu am murit încă şi mă bucur foarte mult că încă am simpatia foarte multor colegi. Eu sunt într-un top al încrederii social-democraţilor…

Acum îmi încep cariera politică, în niciun caz nu o termin”, a spus Diaconescu. Cristian Diaconescu a deţinut, în perioada 1990-2000, numeroase funcţii de răspundere în cadrul MAE. În 2001, Diaconescu a fost numit secretar de stat pentru Afaceri Bilaterale în Ministerul Afacerilor Externe.

Această funcţie a fost îndeplinită în paralel cu funcţia de negociator şef pentru Tratatul privind regimul frontierei de stat româno-ucrainene, pentru Tratatul Politic de bază între România şi Federaţia Rusă, pentru Legea maghiarilor din statele vecine Ungariei, pentru tratatele şi acordurile bilaterale privind regimul frontierelor, protecţia minorităţilor şi readmisia, precum şi în domeniul măsurilor de creştere a încrederii şi securităţii în Europa.

A devenit membru al PSD în 2002. Începutul anului 2004 i-a adus nominalizarea ca secretar de stat pentru Afaceri Europene. În martie 2004, a fost numit ministru al Justiţiei, cu misiunea de a negocia şi închide capitolul 24, Justiţie şi Afaceri Interne, în cadrul procesului de aderare a României la Uniunea Europeană.
Începând cu anul 2005, Cristian Diaconescu a fost ales de Congresul Partidului Social Democrat în funcţia de vicepreşedinte.

În aprilie 2008, Cristian Diaconescu s-a înscris, la propunerea unanima a forurilor de conducere ale Partidului Social Democrat, în cursa pentru câştigarea Primăriei Generale a Bucureştiului. În decembrie 2008, în urma alegerilor legislative la care a obţinut un mandat de senator de Bucureşti din partea PSD, a fost numit ministru de Externe în guvernul Emil Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata