Soluţia instanţei este profund netemeinică, voi formula recurs, susţine Monica Iacob Ridzi

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, condamnată luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu, consideră că soluţia pronunţată de instanţa de fond este ‘profund netemeinică’ în raport cu probele pe care actualul deputat le-a prezentat în cursul judecăţii.

Într-o declaraţie de presă remisă luni , Monica Iacob Ridzi afirmă că va declara recurs împotriva sentinţei, manifestându-şi speranţa ca instanţa superioară ‘să se aplece asupra limitelor şi responsabilităţilor funcţiei de ministru în lumina probelor din dosar’.

‘Apreciez soluţia pronunţată de instanţa de fond ca fiind profund netemeinică în lumina probelor administrate de către mine, în cursul judecăţii’, se arată în declaraţia de presă.

Monica Iacob-Ridzi afirmă că a depus documente în instanţă din care reiese că în calitate de ministru nu a dispus efectuarea de plăţi prin semnarea unor ordine de plată şi susţine că din interceptările făcute de procurori rezultă că ea nu ar fi comis, cu intenţie, faptele de care este acuzată.

‘Cum este posibil să condamni ministrul pentru că ar fi abuzat în funcţie şi că ar fi plătit unor societăţi comerciale nişte bani, în condiţiile în care s-au depus documente în instanţă din care reiese că ministrul în funcţie nu a dispus aceste plăţi prin semnarea ordonanţărilor de plată? Cum este posibil să condamni pe cineva pentru abuz în funcţie făcut cu intenţie, cât timp au fost martori şi coinculpaţi care au spus (în interceptările procurorilor), textual ‘Deci, chestiunea este că ea (Iacob-Ridzi Monica Maria -n.n.) NU ştie că s-a făcut pe genunchi treaba! Tu poţi înţelege chestia asta?! Ea nu ştie cum s-a făcut, ea ştie că s-a făcut!?”, se arată în textul declaraţiei de presă.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului mai spune că expertiza financiar-contabilă nu a evidenţiat un prejudiciu în ceea ce o priveşte şi că atribuirea contractelor către firmele implicate în organizarea Zilei Tineretului s-a făcut în baza consilierii primite de la ANRMAP.

‘Cum poate fi condamnat un ministru pentru atribuirea ilegală a unor contracte, în contextul în care nu ministrul decide acest fapt, în contextul în care ANRMAP a consiliat MTS în legătură cu procedurile adoptate- atribuire directă- pentru ca ulterior, printr-un raport, aceeaşi instituţie a statului să aprecieze că toate procedurile de achiziţie au fost respectate?’, se spune în declaraţia de presă citată.

Monica Iacob-Ridzi afirmă că nu poate fi condamnată pentru fals deoarece nu a întocmit niciun document şi a delegat, în scris, prin ordin, toate atribuţiile legate de organizarea evenimentelor legate de Ziua Tineretului.

Fostul ministru neagă şi acuzele referitoare la faptul că ar fi dispus ştergerea unor e-mail-uri din sistemul informatic, precizând că există declaraţii ale unor martori şi coinculpaţi care recunosc că o asemenea faptă nu s-a comis din dispoziţia ei.

‘Din păcate, eu nu am un răspuns la toate aceste întrebări şi nici la altele similare. Voi declara, prin avocaţii mei, recurs împotriva acestei sentinţe penale şi sper ca instanţa superioară să se aplece asupra limitelor şi responsabilităţilor funcţiei de ministru, în lumina probelor din dosar’, conchide fostul ministrul al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi.

Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada guvernului Emil Boc, a fost condamnată luni de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în dosarul privind organizarea Zilei Tineretului.

În plus, lui Ridzi i se aplică interzicerea unor drepturi civile pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei. Decizia nu e definitivă şi poate fi atacată cu recurs.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata