Sorin Oprescu: Statuile de la Piaţa Universităţii vor fi mutate în timpul lucrărilor la parcare

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, că statuile de la Piaţa Universităţii vor fi mutate la Piaţa Izvor, pe perioada lucrărilor la parcarea subterană din această zonă.

Referitor la Centrul Istoric, Oprescu a anunţat că a reziliat contractul cu firma Sedesa. „Mi-am plătit încredinţarea directă cu ceea ce înseamnă partea de Lipscani şi acum câteva zile s-a terminat şi cu licitaţia pentru consultant şi am declanşat licitaţia pentru cele zece străzi câte au mai rămas”, a precizat Sorin Oprescu. De asemenea, primarul general a afirmat că „a încheiat toate conturile” cu firma spaniolă Sedesa, care va înapoia garanţia de peste 5 milioane euro.

La data de 7 septembrie 2006, Primăria Capitalei a semnat un contract în valoare de 26.945.808,08 euro (inclusiv taxe) cu societatea Sedesa Obras Y Servicios SA pentru reabilitarea Centrului Istoric al Bucureştilor. Termenul de finalizare era stabilit pentru aprilie 2008. Lucrările în zonă au început în aprilie 2007.

În martie 2008, CGMB a aprobat suplimentarea cu 10 milioane de euro a fondurilor destinate lucrărilor pe care le efectua Sedesa. Ulterior s-a stabilit data de 29 septembrie 2009 pentru finalizarea lucrărilor. Pe 31 iulie 2009, a fost semnat un nou act adiţional la contract prin care se prelungea din nou termenul de predare a lucrării – de încă un an.

Citește și
1 Comentariu
  1. Draghia Ileana spune

    Centrul Istoric e o piatra de incercare pentru toti edilii Capitalei.Chiar si o firma spaniola poate da dovada de neseriozitate.Predecesorul domnului Oprescu a semnat contractul cu societatea respectiva.Domnul Videanu a avut poate ceva interese.Chiar vreti de la Sorin Oprescu sa realizeze in nici doi ani ce nu au facut altii in 16-18 ani?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata