Ţânţarii româneşti atacă Bulgaria

Urmează un atac al ţânţarilor din România, a anunţat joi, 8 iulie, de la tribuna parlamentului de la Sofia, deputatul Rumen Petkov. Socialistul, care a fost ministru de interne în guvernul precedent, a cerut ca executivul să asigure bani pentru lupta împotriva ţânţarilor.

În ciuda crizei, autorităţile române vor stropi pentru a se apăra de ţânţarii dunăreni şi, drept urmare, insectele vor migra pe malul sudic al Dunării, a spus Petkov.

El susţine că trebuie acordate aproximativ 500 mii de euro din bugetul de stat pentru rezolvarea problemei ţânţarilor, care în acest an este deosebit de gravă din cauza cotelor mari ale Dunării. Ţânţarii afectează nu doar confortul populaţiei, ci şi sănătatea ei, a subliniat Petkov. În opinia sa, ţânţarii dunăreni afectează circa 600.000 de bulgari.

Bulgaria nu are bani pentru lupta împotriva ţânţarilor dunăreni, a recunoscut ministrul finanţelor, Simeon Diankov în sfârşitul lunii mai. În bugetul de stat pentru acest an nu sunt bani pentru dezinsecţie, dar primăriile ar putea folosi pentru acest scop bani din bugetul propriu, a spus Diankov, explicând că din cauza crizei trebuie limitate cheltuielile.

Citește și
1 Comentariu
  1. Baba Cloanta spune

    Nu prea inteleg agitatia Bulgarilor?! Adica Romanii sa rezolve o problema comuna, singuri pe banii lor, iar Bulgarii spun simplu: „Noi nu avem bani”.
    Dar ai nostrii au? Sau poate se intelege treaba gresit avand in vedere numarul de BMW-uri si Mercedes-uri cu numar romanesc care calatoresc iar apoi sunt furate in Bulgaria?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata