Va mai fi caniculă până pe 23 august!

Codurile, galben, portocaliu sau roşu, fie că sunt de vreme rea sau de caniculă nu mai sunt o noutate pentru nimeni. Fac parte din cotidian. Ştim la ce se referă şi cum să ne raportam la ele şi chiar dacă în această perioadă avem impresia că această pătură de căldură umedă ne este duşmanul cel mare, românii trebuie să ştie că, în acelaşi timp, ne este şi de foarte mare ajutor, informează Adevărul.ro.

De ce? Pentru că ne protejază de secetă şi nu permite uscarea vegetaţiei în asemenea măsură încât să se înregistreze incendii ca cele din Rusia, a explicat în exclusivitate pentru „Adevărul”, directorul de Prognoză al Administratiei Naţionale de Meteorologie, Aurora Bell.

Ce ne aşteaptă în perioada imediat următoare? Căldură, căldură şi iar cădură. Vestea bună este că despre caniculă nu vom mai vorbi decât până în 23 august. După această dată, zăpuşala va deveni amintire.

Temperatura ridicată a apei mării se datoreaza curenţilor marini care persistă dinspre Golful Odessa, un golf cu ape mici care se încalzesc repede şi cu ape fluviale. Când se vor schimba curenţii marini vor reveni temperaturile mai coborate. Aceste valori nu sunt un record pentru litoralul românesc, ci mai degrabă persistenţa zile în şir a valorilor de temperatura ridicate.

Pentru România, un an record din punct de vedere al temperaturii a fost anul 2007, când s-au înregistrat temperaturi de 44 grade C.

În continuare, în zilele care urmează, ne aşteptăm la o persistenţă a acestor valori mai ridicate de temperatură. Această persistenţă a căldurii pe parcursul a mai multor zile este de fapt „pericolul” la care suntem expuşi. Corpul uman nu apucă să se mai odihnească.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata