Victor Ponta: FMI are dreptate, măsurile referitoare la salarii sunt propuse de preşedintele Băsescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri (21 mai 2010) că directorul FMI a spus adevărul atunci când a afirmat că măsurile de scădere a salariilor şi pensiilor aparţin preşedintelui Traian Băsescu şi nu au fost cerute de reprezentanţii fondului.

„A spus adevărul aşa cum încercăm şi noi să-l spunem – da, aceste măsuri nu au fost cerute de către FMI, ci au fost propuse de preşedintele Traian Băsescu”, a afirmat Ponta, la finalul unei întâlniri cu liderii principalelor confederaţii sindicale. El a menţionat că, în funcţie de rezultatul moţiunii de cenzură depuse de PSD, vor continua întâlnirile cu sindicaliştii.

Fondul Monetar Internaţional a sugerat României să nu taie atât de mult din salariile bugetarilor, ca măsură de limitare a deficitului, a declarat directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, preluat de RFI. Oficialul FMI a subliniat că Fondul ar fi optat pentru o mărire a taxelor şi a impozitelor, în special pentru cei cu venituri mari.

Decizia aparţine însă Guvernului României, a menţionat însă Strauss-Kahn, joi seara la o emisiune a postului de televiziune France 2, citat de RFI. „România este într-o situaţie mai dificilă decât credeam şi decât o credea şi ea. I-am spus: ‘în aceste condiţii, vom accepta ca deficitul bugetar pe care l-am convenit să fie puţin mai mare, pentru că, în felul acesta, vom susţine creşterea economică'”, a explicat directorul FMI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata