Victor Ponta: Instituţiile statului au obligaţia să ne dea un răspuns în cazul Diaconescu

Instituţiile statului au obligaţia să dea un răspuns în cazul monitorizării lui Cristian Diaconescu, a declarat miercuri (24 februarie 2010) preşedintele PSD, Victor Ponta. El a anunţat că, dacă se va dovedi că un membru al PSD ar fi implicat în acest caz, acel social-democrat va primi sancţiunea politică cea mai drastică.

Potrivit acestuia, dacă informaţiile sau speculaţiile aparute în presă vis-a-vis de un şantaj, fapte ilegale, săvârşite asupra unui membru al PSD ‘au cel mai mic sâmbure de adevăr în primul’, şi dacă se dovedeşte că un social-democrat a fost implicat în vreun fel în aceste lucruri, indiferent de cine este acea persoană, va propune ‘sancţionarea politică cea mai drastică’.

‘Dacă informaţiile sau speculaţiile aparute în presă vis-a-vis de un şantaj, fapte ilegale savârşite asupra unui membru important al partidului nostru, asupra unui senator şi unei persoane care a fost de două ori ministru, au cel mai mic sâmbure de adevăr, în primul rând instituţiile statului au obligaţia să verifice şi să ne dea un răspuns în acest sens şi dacă există, dacă se va confirma că o persoană din interiorul partidului a fost implicată într-o faptă ilegală de acest tip, ca preşedinte al partidului, indiferent de cine este acea persoană, pentru că nu o cunosc şi nici măcar nu o banuiesc în acest moment, dar indiferent cine este voi propune sancţionarea politică cea mai drastică pentru acea persoană, dincolo de consecinţele juridice pe care trebuie să le suporte’, a spus Ponta.

Liderul PSD a afirmat că se aştepta la atacuri ‘extrem de dure’ împotriva partidului. ‘Adversarii noştri şi nu numai advesarii noştri se aşteptau ca, la Congresul PSD, partidul nostru să dea semnul că nu se va reforma, că nu se va schimba, că este incapabil să ia măsuri clare şi să mizeze pe o echipă nouă… Atacurile din ultimele 3 zile le pun tocmai în acest context şi mă aştept la noi atacuri.

Cei care sperau să facă un nou partid de stânga se pare că se văd practic lipsiţi de obiectul criticii lor şi de orice şansă de a avea un asemenea succes, condamnaţi să meargă pe drumul Partidul Liberal Democrat – vestitul partid rupt din PNL, care a sfârşit bineînţeles acolo unde îi este locul, în PD-L’, a spus Ponta.
El s-a declarat, însă, convins, că cei care l-au votat şi cei care nu l-au votat din partid, trecând printr-un ‘purgatoriu până la urmă necesar pentru orice partid’ care pierde alegerile prezidenţuale, va fi benefic în 2012, când PSD va câştiga alegerile prin forţă şi unitate.

Coordonatorul grupului parlamentarilor independenţi, Gabriel Oprea, a declarat miercuri că, începând de miercuri, senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat acestui grup.
Social-democratul Cristian Diaconescu a declarat, marţi seară, că o eventuală plecare a sa din partid depinde foarte mult de concluziile la care Parchetul va ajunge în cazul monitorizării sale.
„Nu am murit încă şi mă bucur foarte mult că încă am simpatia foarte multor colegi. Eu sunt într-un top al încrederii social-democraţilor. (…) Acum îmi încep cariera politică, în niciun caz nu o termin”, a spus Diaconescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata