Victor Ponta: Mircea Geoană mi-a spus prin e-mail că nu mai coordonez Comisia de modificare a statutului PSD

Vicepreşedintele Partidului Social Democrat Victor Ponta, a declarat joi (21 ianuarie 2010), că a aflat prin intermediul unui e-mail primit de la secretariatul formaţiunii că nu mai coordonează Comisia de modificare a Statutului PSD.

În locul acestuia, a fost nominalizat secretarul general Liviu Dragnea. „Aseară (marţi seară – n.r.) am primit un e-mail de la domnul Mircea Geoană (n.r. liderul PSD), prin care am fost anunţat că nu mai sunt coordonator al Comisiei de modificare a statutului. Probabil că nu mai corespund. Nu ştiu – profesional, politic. Dar nu este nici o problemă, pentru că eu o să prezint oricum propuneri. În aceste zile, mi s-au trimis propuneri din ţară”, a afirmat Ponta.

Deputatul PSD a precizat că a primit doar un e-mail în acest sens, şi un telefon. „Nu merit un asemenea deranj”, a adăugat el. Vicepreşedintele PSD a mai spus că, în înştiinţarea primită, se mai arată că numărul membrilor comisiei de statut a fost extins la 40 de la câţiva oameni cât erau iniţial.
„Nu am nici o problemă cu faptul că nu mai coordonez comisia.

Era o muncă foarte tehnică. De aceea, eram doar patru jurişti puşi acolo să ne ocupăm – Dan Şova, Florin Iordache, Şerban Nicolae şi cu mine. Acum, s-a făcut o chestie de 40 de oameni. Printre aceştia se regăsesc acum domnul Mircea Geoană, domnul Ion Iliescu (preşedintele de onoare – n.r.)…
În comisie este practic toată lumea – Nicolae Bănicioiu (preşedintele TSD), europarlamentarul Rovana Plumb, toată conducerea politică a partidului, şefi din filiale, sunt foarte mulţi oameni. Înseamnă că nu va mai fi doar un rol tehnic de redactare”, consideră Victor Ponta.

Potrivit acestuia, rolul Comisiei de modificarea Statutului PSD era acela de întocmire a unui material juridic „de către nişte funcţionari cu studii juridice”. „Decizia decizia ulterioară va fi în mâinile Congresului PSD, unde două treimi dintre participanţi va trebui să voteze sau nu modificările la statut”, a arătat el. Victor Ponta crede despre numirea lui Liviu Dragnea „că este în regulă”. „Problema este să fim eficienţi”, a adăugat el.

„Dacă este vorba despre redactare, este greu să redactezi în 40 de oameni un text.(…) Eu le prezint în continuare propunerile, nu am nici o problemă cu chestia asta, nu mă deranjează faptul că nici nu m-a sunat cineva să mă anunţe. Am primit un e-mail. Eu citesc e-mail-uri, sunt un om modern şi accept orice cale de comunicare”, a menţionat vicepreşedintele PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata