Vlădescu: Listarea la bursă a Fondului Proprietatea a intrat în linie dreaptă

14

Listarea Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucureşti a intrat în linie dreapta, a declarat marţi (9 februarie 2010) la BVB ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu. ‘Sunt şanse din ce în ce mai mari să vedem Fondul Proprietatea la bursă în 2010’, a spus Vlădescu.

El a precizat că următorul pas va fi semnarea contractului de administrare cu compania Franklin Templeton, care va avea loc în scurt timp după AGA la FP din 10 februarie. „Susţin aplicarea legii, adică Franklin Templeton să preia atât administrarea portofoliului cât şi administrarea Fondului în sine’, a spus oficialul MFP. Vlădescu a adăugat că FP va primi, după dizolvarea Hidroelectrica, acţiuni la noile companii energetice Electra şi Hidroenergetica.

‘Hidroelectrica nu dispare. Patrimoniul se mută în altă parte şi FP va primi acţiuni în noile companii energetice’, a explicat Vlădescu. Premierul Emil Boc a anunţat recent că Guvernul a mandatat administrarea Fondului Proprietatea de către compania Franklin Templeton, în baza contractului renegociat. Până la listarea Fondului la bursă, contractul mai trebuie aprobat în AGA. Unul dintre paşii necesari listării va fi şi înregistrarea la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a Fondului.

Fondul Proprietatea a fost creat în 2005, ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate. Statul a anunţat, la crearea Fondului, că îl va lista în cel mai scurt timp la BVB şi pe o piaţă internaţională, pentru ca acţionarii să îşi poată valorifica usor titlurile cu care au fost despăgubiţi. Termenul de listare a fost amânat în mod repetat, ultimele intenţii fiind pentru anul 2010.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata