Vlădescu: Nu discutăm despre disponibilizări, ci despre o necesară restructurare a sectorului bugetar

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat vineri, 7 mai, că în prezent nu se discută despre disponibilizări, ci despre restructurarea sectorului bugetar, care va trebui realizată până la începutul anului viitor.

„În momentul de faţă nu discutăm despre disponibilizări, discutăm despre o necesară restructurare a sectorului bugetar, care va trebui făcută până la începutul anului viitor, astfel încât baza de la care se pleacă în 2011 să fie o bază sănătoasă”, a spus ministrul Finanţelor, răspunzând unei întrebări a ziariştilor cu privire la disponibilizările din sistem care ar trebui făcute.

Întrebat despre modul în care se va realiza scăderea pensiilor şi salariilor, anunţată joi seară de preşedintele Traian Băsescu, Vlădescu a răspuns: „Veţi vedea în proiectul de buget”.

El a adăugat, cu privire la aceste măsuri anunţate, că numărul de pensionari şi pensia medie a crescut, în consecinţă există o cheltuială suplimentară, care nu mai poate fi compensată de la bugetul de stat.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi seară, cu privire la măsurile convenite cu FMI, că fondul de salarii în sectorul bugetar va fi redus cu 25 la sută, începând cu 1 iunie, iar cel de pensii cu 15 la sută. Băsescu a anunţat, totodată, reducerea cu 15 la sută a ajutorului de şomaj şi a susţinut că se va proceda la reducerea masivă a subvenţiilor, iar banii recuperaţi vor fi alocaţi ţintit către cei care în mod real au nevoie de sprijin financiar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata