Zece ministere vor prezenta cadrul de cheltuieli bugetare pe perioada 2011-2013

Zece ministere cu bugetele cele mai mari vor trebui să prezinte cadrul de cheltuieli bugetare pe termen mediu, pentru perioada 2011-2013, a declarat miercuri, 12 mai, la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Guvernul a decis în şedinţa de miercuri ca cei mai mari 10 ordonatori principali de credite ai bugetului de stat, care sunt beneficiarii celor mai mari alocări bugetare în 2010, să prezinte cadrul de cheltuieli pe termen mediu, care va fi parte componentă a strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2011-2013, conform legii responsabilităţii fiscale.

Cele 10 ministere sunt Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Apărării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Economiei şi Ministerul Mediului, a precizat Ioana Muntean.

,,Planurile de alocare a resurselor bugetare pe care le vor prezenta cele 10 ministere vor cuprinde priorităţile în materie de cheltuieli, un program detaliat al investiţiilor publice, astfel încât să se poată stabili foarte clar prioritizarea proiectelor de investiţii majore în infrastructură şi alte domenii.

Decizia guvernului vizează reducerea costurilor legate de consultanţă, proiectare, studii, astfel încât fondurile să fie direcţionate spre finalizarea cât mai multor proiecte,” , a spus purtătorul de cuvânt al Executivului.

Muntean a adăugat că în fiecare din cele 10 ministere vafi stabilită o persoană care va ţine legătura cu Ministerul Finanţelor Publice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata